Penyelidikan Masa Makan Keluarga doddl

Di sini, di doddl kami memulakan penyelidikan sekitar waktu makan keluarga. Beberapa keputusan dibuat untuk bacaan yang menarik dan mengejutkan. Berikut adalah keputusannya.

doddl Family Mealtime Research - little girl, happy smile

Kami meneliti masa makan keluarga. Inilah yang kami temui...

Di sini, di doddl , membantu kanak-kanak mengembangkan kemahiran masa makan mereka ialah perkara yang kami lakukan.

Daripada pengalaman kami bekerja dengan ibu bapa di atas dan ke bawah tanah - apatah lagi pengalaman peribadi kami semasa makan bersama anak-anak kecil - kami tahu bahawa membantu anak-anak belajar menggunakan kutleri bukan sahaja satu cabaran, tetapi juga sumber kebimbangan dan kebimbangan yang sebenar bagi sesetengah ibu bapa. Tetapi kami ingin mengetahui sejauh mana isu itu, dan meninjau sikap terhadap waktu makan keluarga dengan lebih terperinci. Oleh itu, kami melakukan kajian doddl Family Mealtime. Kami meninjau 1500 ibu bapa kanak-kanak berumur 4-10 tahun, merentas semua kumpulan umur dan demografi yang berbeza.

Berikut ialah contoh perkara yang kami temui:

54% ibu bapa British berkata anak-anak mereka tidak boleh menggunakan pisau dan garpu dengan betul pada waktu makan.

60% kanak-kanak British makan dengan tangan mereka.

69% ibu bapa British mendapati sama ada semua atau kebanyakan waktu makan sebagai cabaran.

46% ibu bapa British mengakui bahawa mereka membenarkan anak-anak mereka menonton TV di meja.

35% ibu bapa British membenarkan anak-anak mereka bermain dengan tablet atau telefon semasa waktu makan.

28% ibu bapa British mengatakan adab meja anak mereka sama ada 'tidak hebat' atau 'teruk'.

23% ibu bapa British berasa terhina apabila mereka makan di restoran bersama anak-anak mereka.

20% ibu bapa British akan melangkau makan di restoran atau rumah rakan untuk mengelakkan rasa malu.

41% daripada ibu bapa British membenarkan anak-anak mereka melakukan apa sahaja yang mereka mahu pada waktu makan malam, kerana ia tidak berbaloi dengan perjuangan.

Jadi, apakah maksud semua ini?

Bagi kami, ini menunjukkan bahawa ramai ibu bapa dan anak-anak boleh melakukan dengan sedikit bantuan untuk mengurangkan tekanan dan kekacauan pada waktu makan keluarga, dan lebih banyak tentang pemakanan berkhasiat dan masa berkualiti. Malah, kesan kumulatif hasil penyelidikan ini membawa kita kembali kepada sebab kami mengasaskan doddl pada mulanya. Data tersebut menggariskan pengalaman kami sendiri sebagai ibu bapa, dan sememangnya laporan anekdot daripada ibu bapa yang kami sembang. Ringkasnya, waktu makan selalunya sukar, dan kerana tekanan yang semakin meningkat ke atas unit keluarga secara amnya, mencari masa, ruang, tenaga dan ketabahan untuk membantu anak-anak anda mengembangkan kemahiran yang sangat penting itu sememangnya sukar.

Kepada rakan kongsi pakar kami: Pakar Pemakanan Pediatrik, Jurupulih Pertuturan, Stacey Zimmels:

“Penyelidikan ini menyerlahkan betapa mencabarnya waktu makan bagi kebanyakan ibu bapa - dan dengan alasan yang kukuh kerana permulaan skrin mudah alih telah menggantikan masa makan keluarga dalam banyak isi rumah. Hasilnya adalah model peranan yang sangat kecil, dan kerana kanak-kanak tidak makan bersama keluarga mereka, mereka boleh kurang terdedah kepada diet yang pelbagai dan tidak mempunyai demonstrasi cara menggunakan kutleri." "Berita baiknya ialah, membuat beberapa perubahan mudah boleh buat semua perubahan. Makan sebanyak mungkin sebagai keluarga dan menunjukkan kepada anak-anak kecil cara makan dengan peralatan yang sesuai dengan umur yang direka untuk tangan kecil akan membawa kepada pengalaman positif di sekeliling meja makan dan lebih kurang keadaan huru-hara!”

Dan di sinilah produk kami masuk.

Oleh kerana pemegang pendek kami yang direka bentuk secara ergonomik sesuai untuk tangan kecil, ia memudahkan kanak-kanak mengawal, yang seterusnya membantu perkembangan ketangkasan dan koordinasi tangan-mata (dan dengan itu mengurangkan tahap kekacauan yang dihasilkan!!). Hasilnya ialah pengalaman makan malam yang lebih positif… untuk ibu bapa dan juga untuk anak-anak. Akhirnya, keputusan menunjukkan bahawa ibu bapa sedang mencari sokongan, jaminan dan kepakaran untuk mendapatkan yang terbaik daripada masa makan.

Di doddl, kami berdedikasi untuk menyediakannya.

Catatan Popular

Lihat semua
doddl News and Awards
Fussy, picky, choosy eater?

Cerewet, cerewet, pemilih makan?

Makan yang cerewet boleh mengecewakan ibu bapa! Tetapi ia adalah perkara biasa, dan ada sebab mengapa kanak-kanak mel...

Read more
Tips & Advice
Toddler's food intake - little hand holding a doddl fork|Baby with blue spoon eating from a bowl|

Pengambilan makanan kanak-kanak kecil: "Anak kecil saya tidak cukup makan, apakah yang perlu saya lakukan?"

Jika anda bimbang tentang pengambilan makanan anak kecil anda, anda tidak bersendirian. Inilah rakan kongsi pakar kam...

Read more
Tips & Advice
Tastes textures and flavours - the exciting stages of weaning

Peringkat Seterusnya... Makanan Sebenar! Rasa, Tekstur dan Perisa!

Memperkenalkan makanan baharu semasa bercerai susu, dijelaskan oleh rakan pakar kami.

Read more