Main doh dan doddl - belajar melalui bermain

Berseronoklah dengan playdough sambil berlatih kemahiran motor halus yang penting itu!

Play dough and doddl - learning through play|||

Kita semua tahu bermain adalah salah satu alat paling berkuasa yang kita ada dalam mendidik anak-anak kita dan membantu mereka mempelajari kemahiran baharu.

Jadi sudah tiba masanya untuk menjadi kreatif dengan beberapa idea berguna menggunakan doh main dan doddl daripada rakan-rakan kami di @owen_xplores !

Perkara pertama dahulu

Mula-mula dapatkan si kecil anda untuk menyediakan kit mereka. Ia pada dasarnya memasak berpura-pura. Oleh itu, anda memerlukan doh anda, pisau kanak-kanak doddl (sudah tentu!), pin rolling, pemotong dan apa-apa tambahan yang boleh membantu membuat penyok funky atau bentuk pelik. Jika anda berasa sangat mencabar, buat doh permainan anda sendiri dan warnakannya.

Bersedia steady PLAY

Kemudian mendapat retak. Galakkan si kecil anda memikirkan beberapa makanan yang mereka makan baru-baru ini. Mereka boleh mencuba membuatnya. Mungkin perkenalkan sesuatu yang mereka tidak suka pada masa ini supaya anda boleh merujuk kembali pada masa bermain ini apabila anda mencubanya semula, dan mengingatkan mereka apabila 'mereka membuatnya sendiri'!

Belajar melalui bermain

Kemahiran pisau sangat penting untuk dikuasai. Ini adalah perbezaan antara kemerdekaan sebenar pada waktu makan dan pergantungan pada orang dewasa untuk memotong makanan untuk tahun-tahun akan datang. Ia juga bermakna kanak-kanak kecil boleh melibatkan diri lebih dalam memasak dan penyediaan makanan. Ini adalah satu lagi aktiviti yang sangat baik untuk melibatkan diri dengan anak kecil, membina pemahaman yang kuat tentang pelbagai jenis makanan dan apa yang dimasukkan ke dalam hidangan mereka.

Selamat berlatih!

Latihan menjadi sempurna, jadi sediakan beberapa 'bentuk makanan' yang berbeza untuk mereka cincang. Mereka benar-benar boleh membiasakan diri menolak dan berjaya memotong pelbagai bentuk doh. Dan pastinya jangan lupa persembahan pemenang Oscar yang anda perlu sediakan apabila anda disajikan dengan makan malam doh bermain yang disediakan dengan sempurna..!

Sedikit tentang pisau doddl toddler - beli milik anda di sini !

  • Sesuai untuk 18 bulan hingga 5+ tahun
  • Kawasan sentuhan lembut berwarna-warni untuk mengembangkan cengkaman penyepit anak anda (kemahiran motor utama)
  • Mudah dibersihkan dan selamat untuk mesin basuh pinggan mangkuk
  • Disyorkan oleh pakar

Catatan Popular

Lihat semua
doddl News and Awards
Fussy, picky, choosy eater?

Cerewet, cerewet, pemilih makan?

Makan yang cerewet boleh mengecewakan ibu bapa! Tetapi ia adalah perkara biasa, dan ada sebab mengapa kanak-kanak mel...

Read more
Tips & Advice
Toddler's food intake - little hand holding a doddl fork|Baby with blue spoon eating from a bowl|

Pengambilan makanan kanak-kanak kecil: "Anak kecil saya tidak cukup makan, apakah yang perlu saya lakukan?"

Jika anda bimbang tentang pengambilan makanan anak kecil anda, anda tidak bersendirian. Inilah rakan kongsi pakar kam...

Read more
Tips & Advice
Tastes textures and flavours - the exciting stages of weaning

Peringkat Seterusnya... Makanan Sebenar! Rasa, Tekstur dan Perisa!

Memperkenalkan makanan baharu semasa bercerai susu, dijelaskan oleh rakan pakar kami.

Read more