Mengapa pakar menyukai plat doddl!

Inilah sebabnya mengapa pakar menyukai plat doddl. Kami meminta Stacey Zimmels, Pakar Pertuturan dan Bahasa Pediatrik serta pakar pemakanan, dan salah seorang rakan pakar doddl, untuk menguji dan menyemak plat doddl. Ini dia kata.

Expert review of the doddl plate

Kami meminta Stacey Zimmels, Pakar Pertuturan dan Bahasa Pediatrik serta pakar pemakanan, dan salah seorang rakan pakar doddl, untuk menguji dan menyemak plat doddl.

Inilah yang dia katakan: "Sebagai pakar terapi pertuturan yang memberi makan dan menelan dan ibu kepada dua anak kecil, saya telah melihat bahagian saya yang saksama dalam peralatan makan bayi dan kanak-kanak. Saya telah mencari pinggan selama tiga tahun- tua yang belum cukup bersedia untuk keluarga cina. Dia juga memerlukan pinggan yang cukup besar untuk saiz bahagiannya. Dan satu pinggan yang teguh dan tidak akan pecah, retak atau luntur.

Saya bekerja sebagai rakan kongsi pakar untuk doddl. Dan kerana nasib baik, mereka membangunkan pinggan sedemikian dan bertanya kepada saya sama ada saya ingin mencubanya untuk anak saya. Pinggan kanak-kanak doddl dengan cepat menjadi kegemarannya dan juga milik saya. Ia cukup besar untuk menampung saiz bahagiannya dan telah dicuci dan dipakai dengan baik. Dia suka warna terang dan percikan besar di tengah. Tapaknya tidak licin tetapi tidak perlu 'terlekat' secara aktif pada meja. Ia memastikan plat stabil. Dan ia sangat membantu menyokong penggunaan kutlerinya untuk menyenduk, tanpa perlu mengejar pinggan yang bergerak di sekeliling meja.

Tapak tidak licin adalah bijak, menjadikannya sempurna untuk anak anda yang sedang membesar dan sedang berkembang. Sebagai tambahan kepada ciri tidak licin, plat telah direka dengan lengkung lembut di bahagian belakang. Ini mencipta kelebihan sedikit lebih tinggi di sebelah itu. Sebelum kanak-kanak belajar menyokong tindakan mencedok dengan perkakas di tangan mereka yang lain, mereka boleh dibantu oleh pinggan sisi yang lebih tinggi. Ini menyebabkan lebih banyak makanan pada sudu, kurang kekecewaan dan juga kurang kucar-kacir. Ini adalah pengalaman kami menggunakan pinggan ini.

Apabila memilih pinggan untuk anak anda yang sedang membesar, berikut ialah petua utama saya tentang perkara yang perlu dicari:

  • Bahagian tinggi untuk menyokong mencedok dan mengurangkan kekacauan
  • Berat atau tidak licin untuk menghentikan pergerakan pinggan dan untuk membantu anak anda menggunakan kutleri mereka sebaik mungkin
  • Cukup besar untuk menampung saiz bahagian kanak-kanak
  • Diperbuat daripada bahan yang tidak akan pecah atau retak apabila plat terjatuh
  • Sesuai untuk mesin basuh pinggan mangkuk dan microwave"

Selamat menjamu selera!!!

Ketahui lebih lanjut tentang plat doddl dan beli plat doddl anda di sini .

Stacey Zimmels ialah pakar terapi pertuturan (SLT) pemakanan dan menelan dan Perunding Laktasi Bertauliah Lembaga Antarabangsa (IBCLC). Stacey telah bekerja selama 20 tahun menyokong bayi dan kanak-kanak yang mengalami pelbagai masalah penyusuan dan penelanan. Keluasan pengetahuan dan pengalamannya merentasi spektrum termasuk tetapi tidak eksklusif untuk masalah penyusuan yang berkaitan dengan bayi pramatang, penyusuan susu ibu dan botol, kesukaran menyapih susu, cabaran penyusuan akibat alahan dan refluks makanan, kesukaran menelan dan makan rewel. Cari Stacey di Instagram @feedeatspeak , atau di tapak webnya www.feedeatspeak.co.uk .

Catatan Popular

Lihat semua
doddl News and Awards
Fussy, picky, choosy eater?

Cerewet, cerewet, pemilih makan?

Makan yang cerewet boleh mengecewakan ibu bapa! Tetapi ia adalah perkara biasa, dan ada sebab mengapa kanak-kanak mel...

Read more
Tips & Advice
Toddler's food intake - little hand holding a doddl fork|Baby with blue spoon eating from a bowl|

Pengambilan makanan kanak-kanak kecil: "Anak kecil saya tidak cukup makan, apakah yang perlu saya lakukan?"

Jika anda bimbang tentang pengambilan makanan anak kecil anda, anda tidak bersendirian. Inilah rakan kongsi pakar kam...

Read more
Tips & Advice
Tastes textures and flavours - the exciting stages of weaning

Peringkat Seterusnya... Makanan Sebenar! Rasa, Tekstur dan Perisa!

Memperkenalkan makanan baharu semasa bercerai susu, dijelaskan oleh rakan pakar kami.

Read more