Ayam atau telur?!

Idea snek atau sarapan yang menyeronokkan untuk anak kecil anda. Resipi ini ialah aktiviti yang boleh dibantu oleh anak kecil anda!

Cute chicken egg meal||

Snek atau sarapan pagi yang menyeronokkan untuk anak kecil anda

Resipi ini ialah snek atau sarapan pagi + aktiviti gabungan kraf yang menyeronokkan yang boleh dibantu oleh anak kecil anda! Cuba buat kepingan dahulu dan kemudian bantu anak kecil anda untuk memasang! Jika anda mahu, adakan perbincangan falsafah tentang yang mana dahulu - ayam atau telur? Selepas itu, berlatih menggunakan pisau dan garpu doddl untuk memotong telur menjadi kepingan bersaiz gigitan untuk dimakan!

bahan-bahan

Telur rebus 2 x lobak merah bayi dihiris nipis bulat 1 x cawan campuran sayur-sayuran, bayam, atau daun salad lain (kami menggunakan kangkung) 1 sudu kecil minyak zaitun Biji chia/lada kisar kasar untuk mata.

Bagaimana untuk membuat 'ayam atau telur?!'

Kupas telur dan potong dengan pisau pengupas dari atas ke tengah untuk memasukkan mahkota. Dan buat hirisan kecil di hadapan untuk paruh. Menggunakan pisau pengupas, potong bulat lobak merah menjadi mahkota runcing. Kami menggunakan salah satu kepingan yang dipotong sebagai paruh. Gunakan 2 keping lada yang dikisar kasar untuk mata. Campurkan sayur-sayuran dengan satu sudu teh minyak zaitun ditambah garam dan lada secukup rasa dan buat "sarang" di tengah pinggan. Susun telur di tengah sarang! Sebaik sahaja anda telah membuat hidangan yang menyeronokkan ini, mengapa tidak menyemak resipi kanak-kanak kami yang lain?

Catatan Popular

Lihat semua
doddl News and Awards
Fussy, picky, choosy eater?

Cerewet, cerewet, pemilih makan?

Makan yang cerewet boleh mengecewakan ibu bapa! Tetapi ia adalah perkara biasa, dan ada sebab mengapa kanak-kanak mel...

Read more
Tips & Advice
Toddler's food intake - little hand holding a doddl fork|Baby with blue spoon eating from a bowl|

Pengambilan makanan kanak-kanak kecil: "Anak kecil saya tidak cukup makan, apakah yang perlu saya lakukan?"

Jika anda bimbang tentang pengambilan makanan anak kecil anda, anda tidak bersendirian. Inilah rakan kongsi pakar kam...

Read more
Tips & Advice
Tastes textures and flavours - the exciting stages of weaning

Peringkat Seterusnya... Makanan Sebenar! Rasa, Tekstur dan Perisa!

Memperkenalkan makanan baharu semasa bercerai susu, dijelaskan oleh rakan pakar kami.

Read more